FİZİTEK Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi

PRP UYGULAMASI


PRP (Platelet Rich Plazma) Nedir?

PRP, “Platelet Rich Plazma” yani “platelet yönünden zengin plazma” tanımının kısaltılmış hali ile anılan bir tedavi yöntemidir. Plateletler, diğer adıyla trombositler herkesin kanında var olan, sayıları ortalama 300.000 kadar ve ömürleri 4 gün olan hücrelerdir. Kana pıhtılaşma ve akışkanlık özelliklerini veren bu hücrelerin görevi, yaraların iyileşmesini ve yara yerlerinin temizlenmesini sağlamaktır. Plateletlerin yaraların iyileşmesini sağlayan en önemli karakteristiği ise salınımını sağladıkları büyüme faktörleri ile hücrelerin onarım mekanizmalarını devreye sokmalarıdır.

PRP olarak anılan tedavi yöntemi ise, kişinin kendisinden alınan kan ile plateletler açısından zengin bir plazma elde edilmesini ve yoğun şekilde büyüme faktörü içeren bu plazmanın kişinin ihtiyaç duyduğu bölgelerine enjekte edilmesi işlemini belirtmektedir. Başka bir deyişle PRP, kişinin kendi kanından elde edilen iyileştirici faktörlerin yine kişinin vücudunda gereksinim duyulan alanlarda kullanılmasıdır.

PRP Uygulaması Nasıl Gerçekleştirilir?

Kişinin kendi kanından elde edilen plateletler açısından zengin plazma, minimal enjeksiyon yöntemleri sınıflandırmasında yer alan mezoterapi tedavisine benzer şekilde (Mezoterapi) ihtiyaç duyulan bölgelere enjeksiyon işlemi uygulanarak veya bir maske vasıtasıyla gerçekleştirilebilmektedir.

PRP Uygulaması Hangi Bölgelere Uygulanabilir?

  • Yüz
  • Boyun
  • Dekolte bölgesi
  • Eller
  • Bacak içleri
  • Kollar

gibi vücut bölgeleri, kırışıklıkların giderilmesi, cildin esneklik ve parlaklığını yeniden kazanması amacıyla PRP uygulamasının fayda sağladığı bölgelerdir.

Ayrıca,

  • İyileşmesi uzun süren yaraların, çatlakların ve derinin zarar gördüğü durumların kontrolünün sağlanmasında,
  • Lazer ve peeling gibi uygulamaların ardından derinin hızla yapılanmasında,
  • Saç dökülmelerinde saçın yapısını yeniden sağlamlaştırma amacıyla hem tek başına hem de diğer yöntemler ile (Saç Mezoterapisi) birlikte uygulandığında tedaviyi güçlendirmede,etki göstermektedir.

PRP Uygulamasının Faydaları Nelerdir?

PRP uygulaması, kişinin vücudunda zaten var olan ve dokularında herhangi bir hasar oluştuğunda onarım sürecini başlatmakla görevli olan platetleri kan dolaşımı ile taşınabilecek olandan çok daha fazla sayıda vücuda sağlamaktadır. Yaşlanma sürecinin de bir çeşit doku hasarı olduğu düşünüldüğünde, hasarlı dokunun onarımı dışarıdan sağlanan daha çok sayıda platet ile daha hızlı ve güçlü bir şekilde başlamakta ve daha çabuk sonuçlanmaktadır.
Hasarlı döngünün onarılmasını sağlayan PRP tedavisi;

  • Derinin en doğal biçimde yenilenmesini ve onarımını sağlar.
  • Sadece yeni kolajen oluşumunu değil, derideki tüm yaşamsal işlevleri destekler.
  • Etkisi uzun sürelidir.
  • Kırışıklıkları ve çizgileri deriyi doldurarak değil, gençleştirerek giderir.

PRP Uygulaması Ne Kadar Sürer ve Kaç Kere Yapılır?

PRP uygulama işlemi uzun sürmemekle beraber, ilk uygulamadan sonra sağlanan canlı ve sağlıklı görünüm bir süre sonra gerileme gösterebilir. 3 veya 4 uygulamadan oluşan kürler her 10 – 12 ayda bir tekrarlandığında, doku onarımı ve yenilenmesinin etkisi kalıcı sayılabilecek kadar uzun etkili olabilmektedir.

Saç dökülmelerinde ise PRP uygulaması 15 gün ara ile kişinin özelliklerine göre 4 – 6 seans sürmektedir.

PRP Uygulamasının Yan Etkileri ve Riskleri Var Mıdır?

  • PRP uygulaması kişinin kendisinden alınan kan ile sağlanan bir tedavi olduğu için yan etkileri olan bir yöntem değildir.
  • Genel anestezi gerektirmeyen bir işlem olduğu için anesteziye bağlı riskler ortadan kalkmaktadır. Estetik amaçlı gerçekleştiriliyor olsa da PRP uygulamasının tıbbi bir işlem olduğu unutulmamalı ve mutlaka uzman ve tecrübeli hekimler tarafından gerçekleştirilmelidir. Dikkat gösterilmesi gereken bu husus, hem risk oluşturabilecek etkenlerin tespitinde ve önlenmesinde, hem de uygulamanın başarısında önemli bir koşulu oluşturmaktadır.

ÖNE ÇIKAN HİZMETLERİMİZ


NÖROLOJİK REHABİLİTASYON

Nörolojik Rehabilitasyon; yatak seviyesinden yürüme aşamasına kadar bütün aşamaların fizyoterapist eşliğinde uygulandığı felç, hareket, denge ve duyu bozukluklarının tedavisidir.


ORTOPEDİK REHABİLİTASYON

Ortopedik rehabilitasyon, özelleşmiş bir alt birim olarak fizik tedavi ve rehabilitasyon kapsamında yer alan uygulamalar bütünüdür.


MANUEL TERAPİ

Manuel terapi ya da tedavi, kas ve iskelet sistemini ilgilendiren tüm rahatsızlıklarda uygulanabilen ve tamamiyle kanıta dayalı tıp bilgileri ile yapılan tedavi şeklidir.



PEDİATRİK REHABİLİTASYON

Pediatrik Rehabilitasyon; çocuklarda bazen doğuştan bazen ise sonradan ortaya çıkan kas veya iskelet bozuklukları ve nörolojik rahatsızlıkların tedavisinde kullanılan fizyoterapi teknikleridir.



FELÇ REHABİLİTASYONU

Felç, duyu kaybıyla birlikte görülebilen, kas işlevinde bir kayıp içeren bir durumdur ve aynı zamanda duyu kaybı olarak da adlandırılır.



SEREBRAL PALSİ

Özellikle Serebral Palsi hastalığı olan bebek ve yeni yürümeye başlayan çocukta veya cerrahi müdahale öncesi ve sonrasında Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon büyük önem taşımaktadır.




Bizimle İletişime Geçin

Merkezimizi ziyaret edin veya istediğiniz zaman bize bir e-posta gönderin. Tüm soru ve önerilerinize açığız.

ADRES

Bülbülderesi Cad. No:46/A
Küçükesat – Çankaya / ANKARA


TELEFON

+90 312 417 21 11




FİZİTEK, YANINIZDA





ZENGİNLİĞİNİZ SAĞLIĞINIZDIR




FİZİTEK

FİZİTEK Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi, güler yüzlü ve deneyimli kadrosu ve modern fizik tedavi cihazlarıyla fizik tedavi ve rehabilitasyon alanında dünya standartlarında hizmet vermeyi amaçlamaktadır.

[email protected]


İLETİŞİM

Bülbülderesi Cad. No:46/A
Küçükesat – Çankaya / ANKARA

Tel: +90 312 417 21 11
Fax: +90 312 425 69 00

[email protected]




FilmexMedya tarafından yapılmıştır. Tüm hakları saklıdır. 2023



FilmexMedya tarafından yapılmıştır. Tüm hakları saklıdır. 2023


×